סידורי ויזה
  • הסדרת ויזה היא הצעד הראשון שצריך לעשות לפני ביקור בסין.

    זרים הנכנסים לסין חייבים לקבל ויזה משגרירות סין או מקונסוליה של סין. הרוצים להכנס לאזורים הכלכליים המיוחדים שֶנְגֶ'ן, ג'וּהַאי או סְיָימֶן, יכולים להסדיר "ויזת ביקור באזורים מיוחדים" במשרדים המצויים בנמל המקום שאליו הם מגיעים.

    כאשר זר מצוי בטריטוריה של סין ומטייל במקומות שפתוחים לזרים עם ויזה ודרכון בני תוקף, ממשלת סין ערבה לזכויותיו החוקיות. אך אם הוא עוסק בפעילויות שלא תואמות לויזה שברשותו, כגון: עבודה כשברשותו ויזת תייר, הפצת דת או ראיון לא חוקי, הוא יענש על פי החוק. זר המבקר בסין מחוייב לציית לחוקי המדינה ולכבד את המנהגים של בני המקום.

    כדאי לברר פרטים עדכניים בשגרירות לפני הוצאת הויזה.

    דרישות בסיסיות להוצאת ויזה:

    דרכון בתוקף לפחות ל-6 חודשים (ויזות סטודנט ועבודה : 12 חודשים):

    טופס בקשה לוויזה (להורדה מאתר שגרירות סין בישראל לחצו כאן)

    תמונת פספורט

    ויזת מטייל (L)

    קבוצה המונה תשעה אנשים ומעלה יכולה להסדיר ויזה של קבוצה.

    זרים המגיעים לאזור התיירותי האינאן ומתכוונים להישאר בו עד 15 ימים, יכולים להסדיר באופן זמני את הויזה בכניסה להאיקואו או לסָאנְיָה.

    קבוצות מאורגנות המגיעות לטייל בהונג קונג, לא מחויבות בהוצאת ויזה בכניסה לשנג'ן ובלבד שהן לא יוצאות משנג'ן וזמן שהייתן בעיר לא עולה על 72 שעות.

    ויזת התייר מוגבלת בזמן. אם פג תוקפה של הויזה והתייר רוצה להמשיך ולטייל בסין, עליו לפנות למשטרה המקומית ולבקש להאריך את הויזה. בשעת היציאה מהמדינה עליך לצאת מהיציאות המיועדות לזרים במעברי הגבול.

    ויזת עסקים (F)

    ויזת עסקים מיועדת לאנשים הרוצים לבקר, לחקור, להרצות, לעשות עסקים, ללמוד לתקופה קצרה (עד 180 יום) וכו'.

    בנוסף לדרישות הבסיסיות הנדרשות להוצאת ויזה, כדי להוציא ויזה F יש לצרף גם טופס מגוף ממשלתי מוכר, מכתב הזמנה מהחברה המארחת, או ממארגני התערוכה או הכנס בסין.

    ויזות לתקופה ארוכה:

    על פי הוראות משרד הבריאות הסיני, זרים המגיעים ללמוד או לעבוד תקופה ארוכה בסין מחוייבים להציג טופס בדיקה רפואית. הטופס צריך לשאת את חתימת הרופא גם על התמונה המצורפת לטופס.

    בעלי ויזה מסוג X או Z מחוייבים על פי החוק להסדיר תוך 30 יום את אישור התושב (בסין).

    ויזת סטודנט (X)

    בנוסף לדרישות הבסיסיות הנדרשות להוצאת ויזה, יש להמציא גם את הטפסים הבאים:

    Foreign Student Visa Application Form טופס JW201/JW202

    מכתב קבלה מהאוניברסיטה בסין

    טופס בדיקה רפואית (כולל בדיקות דם)

    *לבאים ללמוד בסין עד 180 יום תונפק ויזת F

    ויזת עבודה (Z)

    ויזת העבודה מיועדת לבאים לעבוד בסין ולבני משפחותיהם.

    בנוסף לדרישות הבסיסיות הנדרשות להוצאת ויזה, יש להמציא גם את הטפסים הבאים:

    אישור ממשרד העבודה הסיני או ממחלקת המומחים הזרים של מחלקת המדינה

    מכתב הזמנה מהמעסיק טופס בדיקה רפואית (כולל בדיקות דם)

    שימו לב: אם הטופס לא מולא במלואו או שאינו קריא יכול להיווצר עיכוב בקבלת הויזה. החוק הסיני קובע עונשים חמורים לבעלי אשרת לימודים או תייר הבוחרים לעבוד במדינה, קחו זאת לתשומת לבכם.

    החל משנת 2010 נשאי או חולי איידס מורשים להיכנס לסין וכן יכולים לעבוד במדינה כחוק.

    באופן כללי, הויזה תקפה ל-90 יום מרגע הוצאתה. על מנת להימנע מעיכוב בהוצאת הויזה והוצאות כספיות נוספות, אנא הסדירו את הויזה בין 3 חודשים לחודש לפני הנסיעה.