כמה אתם יודעים על המטבח הסיני? תשובות

  • מאת: אופיר דור

    בדקו את עצמכם, כמה מהמאכלים האלה אתם מכירים

    התשובות לשאלון הפייסבוק

     

    1) 

    "נודלס של לחצות את הגשר" (בסינית: guoqiao mixian, 过桥米线) היא אחת מהמנות המפורסמות ביותר במטבח של מחוז יונאן, בדרום-מערב סין.

    עוד על המנה תמצאו בקישור הזה

    2)

    זו בוודאי אחת המנות הפופולריות בסין וגם מהטעימות ביותר, רק שהשם שלה יכול להיות מאוד מטעה. קוראים למנה Yu Xiang Rou Si (鱼香肉丝), שזה אומר “רצועות בשר (חזיר) בניחוח דגים”. אך בניגוד לשמה, דגים ופירות ים לא תמצאו בכלל במנה הזאת.

    עוד על המנה תמצאו בקישור הזה

     

    3) 

    ממתקי הטאנג חו לו (Tanghulu, 糖葫芦) מורכבים מפירות הנעוצים על גבי שיפוד מעץ במבוק לאחר שנטבלו בסירופ סוכר ולעיתים גם פוזר עליהם שומשום

    עוד המנה תמצאו בקישור הזה

     

    4)

    ביצת מאה או אלף השנה (באנגלית: Century egg או thousand-year egg, בסינית: Pidan, 皮蛋) היא אחד המאכלים המאתגרים עבור התייר המערבי המגיע לסין. במקום הלבן הרגיל, הביצה המשומרת מגיעה בצבע חום כהה ובמרקם ג'לי שקוף למחצה ומי שיחפש בתוכה את החלמון הצהוב יגלה שהפך לאפור-ירקרק.

    עוד על המנה תמצאו בקישור הזה

     

    5) 

    מחוץ לסין קוראים למנה קונג פאו צ'יקן, ובסין היא נקראת גונג באו ג'י דינג (宫保鸡丁 ,gong bao ji ding)

    עוד על המנה בקישור הזה

     

    6)

    שורש הלוטוס (בסינית: lian'ou, 莲藕) דל בקלוריות, עשיר בסיבים תזונתיים והוא מסייע בהורדת כולסטרול וסוכר. הסינים משתמשים בו להכנת מרקים והוא נחשב למרכיב חשוב בסעודות הוט פוט (בסינית: huo guo, 火锅, מילולית: קדרה באש), בהם הסועדים טובלים מרכיבים שונים בקדרה עם ציר המתבשל במרכז השולחן. 

    עוד על המנה בקישור הזה

     

    7)

     lao gan ma (בסינית: 老干妈, מילולית: הסנדקית הזקנה) הוא הרוטב החריף הנמכר ביותר בסין, ומשמש לתיבול מגוון רחב של מנות. הרוטב, הנמכר גם דרך אמזון, פופולארי מאוד גם בקרב סינים החיים מחוץ לסין. עבורם הוא מייצג את הטעם של הבית והמולדת הישנה. 

    עוד על הרוטב בקישור הזה

     

    8) 

     ג'יאן בינג (煎饼Jian bing) הוא חטיף הרחוב הסיני הפופולרי הנצרך לרוב כארוחת בוקר

    עוד על החטיף בקישור הזה

     

    9) 

    אין אלה סתם אטריות, אלא אטריות לָה-מְיֶין (La mian, בסינית: 拉面, מילולית: "בצק משוך") שהן בגדר ספינת הדגל הקולינארית של מחוז גאנסו

    עוד על האיטריות בקישור הזה

     

    10) 

    המאכל המזוהה ביותר עם בייג'ין הוא ללא ספק הברווז פקינג (בסינית: בייג'ין קאו-יה, Beijing Kaoya, 北京烤鸭)

    עוד על הברווז בקישור הזה