היום חוגגים בסין את פסטיבל אל המטבח
מאת: China Daily
  •  

    היום, שבוע לפני ראש השנה הסיני, מצוין בסין החג הנקרא ”ראש השנה הקטן“ או הפסטיבל לאל המטבח, האל שמפקח על האופי המוסרי של המשפחות.

     

    מנהג מקובל בראש השנה הקטן הוא לשרוף ניירות עם תמונות של אל המטבח. צעד זה משחרר את הרוח של האל חזרה לשמיים כדי שידווח על מעשי המשפחה בשנה החולפת. לאחר מכן תולים תמונה חדשה של אל המטבח ליד התנור בבית כדי שיפקח ויגן על המשפחה גם בשנה הבאה.

    כחלק מהפולחן לאל המטבח מציעים לו קורבנות כמו ראש חזיר, דג, ממרח שעועית מתוקה, פירות, סוכר מבושל וממתקים ייחודיים. למה ממתקים? האמונה היא כי אם פיו של אל המטבח יהיה מלא בדברי מתיקה אז כשיעלה חזרה לשמיים יגיד רק דברים טובים על המשפחה.

    ראש השנה הקטן הוא גם יום של ניקיון הבית. לפי האמונה, בימים אלו של סוף השנה לפי הלוח הסיני צריכים הרוחות והאלים להחליט האם להישאר על כדור הארץ או לחזור לשמיים. כדי להבטיח את חזרתם לשמיים בזמן צריך לדאוג לניקיון יסודי של הבית כולל המגירות והארונות.

    בראש השנה הקטן אוכלים ממתקים ייחודיים שנקראים ממתקי גוואנג דונג העשויים מדוחן דביק ונבטי חיטה. זהו גם הזמן להוריד את קישוטי הנייר של השנה שעברה מהבית ולתלות כאלו שמתאימים לשנה החדשה, שנת הכלב. 

    היום הוא גם זמן אידאלי לתספורת לקראת ראש השנה. באופן כללי ראש השנה הקטן מסמל את תחילת ההכנות האינטנסיביות לראש השנה כולל קניות של בשר, טופו ועוגות אורז דביק והכנת לחם מטוגן.

    חג שמח!