מאת: China Radio International
25/12/2017
-
חומץ צ‘ה שווי מפורסם בסין בשל הניחוח המיוחד שלו. מדובר בחומץ סמיך מאוד עם טעם חמוץ חזק שנשאר בפה.
תהליך ייצור החומץ בעיר צ‘ה שווי, מחוז גוויג‘ואו, דרום-מערב סין, השתנה אך מעט מאז ימי שושלת מינג (1368-1644). התהליך ארוך ומסובך עם 36 שלבים שכוללים התיישנות של החומץ בשמש במשך שנתיים-שלוש.
בתמונות אפשר לראות חומץ מאוכסן במכלים באוויר הפתוח במפעל בעיר צ‘ה שווי ועובדים בודק את תהליך התסיסה, מערבבים ומוזגים חומץ.