האוצר הירוק של סין

מאת: Xinhua News Agency , תרגום: עמית אלעזר
  • הסינים שותים תה כבר למעלה מ-4,000 שנה, והתה הוא חלק בלתי נפרד מחיי היומיום שלהם. כיבוד האורחים בתה הוא אחד המנהגים הסיניים: מיד עם היכנס האורחים, יגיש המארח כוס תה ריחני המדיף ניחוח חזק, וכך יישבו כולם בניחותא, ישתו תה וישוחחו.

    קיימות דרכים שונות לחלוט ולעבד את עלי התה, דבר אשר משפיע כמובן על טעמם הסופי. עם זאת, ניתן להגיד שלרוב מיובשים עלי התה בשמש, ורק אחר כך עוברים תהליכי אידוי או חימום באמצעים שונים.