האוכל המונגולי הפך למטבח המרכזי התשיעי של סין

מאת: People’s Daily, תרגום: יאנג יאנג, עריכה: אופיר דור
  • איגוד תעשית המטבחים והקייטרינג (ACCI) של מחוז מונגוליה הפנימית בסין הודיע ב-16 באפריל כי האוכל המונגולי יהפוך למטבח המרכזי התשיעי של סין.

    למחוז מונגוליה הפנימית בצפון סין יש תרבות מזון מפותחת ועתיקה. מומחים מאמינים כי המנות המונגוליות מתאימות לדגש הקולינרי המודרני על אקולוגיה, בריאות ותזונה, וכי הן ראויות להכרה כמטבח עיקרי.

    לפני ההודעה, שמונה המטבחים העיקריים של סין הם שאנדונג, ג'יאנגסו, גואנג דונג, סצ'ואן, ג'ה ג'יאנג, פוג'יאן, הונאן ואנהוי.

    מומחים ציינו כי האישור הרשמי על הכללת האוכל המונגולי ברשימת המטבחים המרכזיים בסין תתרום לתפוצה שלו ולהיכרות של הציבור איתו.