ארוחת הבוקר הקנטונזית

מאת: China Radio International, תרגום: איציק סי, עריכה: אורי בן-און
  • לתרבות הקנטונזית יש היסטוריה ארוכה מאוד בכל מה שקשור למוסד ארוחת הבוקר, היסטוריה שהולכת אחורה עד ימי שושלת צ'ינג. 

    המקומיים מתחילים את הבוקר, עם קומקום תה ושתי מנות דים סאם, שהם כלי אידוי והגשה מעץ. לדים סאם יש עשרות סוגים וביניהם כיסוני בשר, קיסוני שרימפס, שאו מאי, צלעות ברוטב סויה, כיסונים מתוקים, עוגת מה-לה ועוד. בתחום השתיה מציע המטבח הקנטונזי מגוון רב בארוחת הבוקר כאשר לצד התה וחלב הסויה המסורתיים תוכלו למצוא גם קפה ותה חלב, דברים שלא תמיד נמצאים במטבח הסיני המסורתי. בנוסף, במקומות רבים תוכלו להנות גם מדייסה ונולדס.

    לאכול ארוחת בוקר במסעדות המקומיות היא דרך חיים מיוחדת של תושבי מחוז גואנג דונג הקנטונזים. בסביבות השעה שש בבוקר, מפתני המסעדות כבר עמוסים בקשישים המחכים בתור. הם מכירים לרוב שנים רבות ונפגשים כל בוקר באותה מקום קבוע. בשעה שבע מתחילים לזרום פנימה אנשים צעירים יותר ואנשי עבודה שזוהי התחנה הראשונה שלהם כל יום.